Sign Up
Onderwijzen op twitter Onderwijzen op facebook

Onderwijzen

Bladeren Op Vakken

Veelgestelde Vragen voor studenten

gebruikersnaamwachtwoordSchrijf uw bericht hierVersturenIk heb geen account
E-mail
NaamAchternaamPostcode

Hoe neem ik contact met een docent op via Onderwijzen?

U kunt meteen beginnen, zelfs als u niet bij ons staat geregistreerd. Het enige dat u hoeft te doen, is op de knop `Zoeken` bovenaan de pagina klikken. Nadat u uw criteria hebt ingevoerd, zoals het vak dat u wilt volgen, het academische niveau (Middelbare School, A-niveau enz.) en uw postcode, wordt een lijst met geschikte docenten in uw regio weergegeven.

In deze resultaten kunt u op de naam van een docent klikken om hun profielpagina te tonen. Contact opnemen met de docent gaat in deze fase snel en gemakkelijk: als u nog niet bij ons geregistreerd staat, klikt u op de groene knop `Nog geen Lid` in de rechterbovenhoek van het scherm. Na het invoeren van uw gegevens in de vereiste velden (naam, adres enz.) kunt u in onderstaande vak een bericht rechtstreeks naar de docent schrijven. Als u al bij ons staat geregistreerd, voert u uw inloggegevens in voordat u uw bericht naar de docent schrijft.

WachtwoordWachtwoord Bevestigen

Veelgestelde Vragen Voor Docenten

Hoe registreer ik me als docent?

Om een student/docent-account te maken op Onderwijzen, klikt op de groene knop inschrijven net onder de knop `inloggen`. Het is gratis om een account bij Onderwijzen aan te maken!

Wat moet ik doen als ik mijn gebruikersnaam/wachtwoord vergeten ben?

Uw gebruikersnaam vergeten en wachtwoord? Geen zorgen! Klik op gebruikersnaam vergeten als u niet zeker bent van uw gebruikersnaam. Klik op wachtwoord vergeten if you are unsure of your password. We will send you an email with instructions on how to reset the als u niet zeker bent van uw wachtwoord. We sturen u een e-mail met instructies om deze te resetten.

Zie meer vragen voor docenten

Wie ziet mijn persoonlijke gegevens en documentatie?

Uw persoonlijke gegevens en documentatie kunnen niet worden bekeken door andere gebruikers. Uw profiel geeft alleen uw voornaam, de plaats waar u woont, vakken, uurtarieven, opmerkingen over uzelf en beschikbaarheid weer. Contactgegevens worden alleen aan een docent getoond wanneer een student een aankoop doet voor de contactgegevens van een docent. Uw documentatie kan alleen worden bekeken door ons verificatieteam dat uw referenties controleert en beslist of ze aan onze criteria voor goedkeuring voldoen.

Waar vind ik mijn berichten?

Uw berichten bevinden zich in uw `mijn aanvragen` pagina. Zorg ervoor dat u bent ingelogd - klik vervolgens op `ledengedeelte` en `mijn vragen`. U kunt alle berichten lezen die u hebt verzonden en ontvangen van studenten/docenten.

Wat moet ik doen als mijn student mij geen berichten stuurt?

Uiteindelijk zal de studenten zelf beslissen om u als docent aan te nemen - misschien is uw uurtarief iets te hoog, of misschien kunt u de afstand vergroten die u bereid bent te reizen. Probeer misschien documentatie zoals kwalificaties en een vorm van ID te uploaden, want daarvan is aangetoond dat het de kansen van een docent om meer studenten te krijgen verhoogt. Geef niet op, ik weet zeker dat er veel studenten zijn die binnenkort zullen profiteren van uw onderwijsexpertise. U kunt meer te weten komen over welke studenten uw profiel hebben bekeken door de pagina "wie heeft me gevonden" in uw accountgedeelte te bekijken. Dit kan u de kans geven om het initiatief te nemen en contact met hen op te nemen.

Komt mijn bericht nog wel door als ik ervoor kies om een student niet te accepteren?

Ja, alle berichten worden naar de student verzonden. Als u voor `Nee` kiest, zal de student alleen stoppen met het kopen van uw contactgegevens. We moedigen onze docenten aan om meer informatie te zoeken over de vereisten van een student voordat ze deze accepteren. Dus als u ervoor kiest om een student niet te accepteren, worden uw berichten nog wel verstuurd.

Heb ik een CRB/DBS nodig?

Als u een CRB/DBS-certificaat hebt, raden we u ten zeerste aan om deze te uploaden, omdat uw profiel hierdoor wordt versterkt en uw profiel aantrekkelijker wordt voor studenten, met name voor ouders van toekomstige studenten.

Hoe kan ik een CRB/DBS verkrijgen?

Een CRB/DBS kan alleen worden verkregen via een werkgever. We zijn ons ervan bewust dat hierdoor niet alle docenten er een kunnen krijgen. Houd er rekening mee dat uw profiel nog steeds actief zal zijn, zelfs als u geen CRB/DBS kunt krijgen. Als u studenten onder de 18 jaar begeleidt, zorg er dan voor dat er een ouder of voogd aanwezig is.

Welke CRB/DBS accepteren we?

We accepteren Engelse en Schotse Verbeterde CRB/DBS certificates.

Hoe upload ik documenten?

U kunt een geverifieerde docent worden door relevante documentatie te uploaden zoals uw kwalificaties, ID en DBS. Klik op `ledengedeelte` en `verificatie` om uw referenties te uploaden. Zorg ervoor dat uw documenten leesbaar zijn!

Hoe worden mijn persoonlijke documenten beschermd?

Bij Onderwijzen nemen we uw gegevens en privacy serieus, we zijn geregistreerd bij het Informatiebureau van de Commissaris. We encrypten alle persoonlijke documenten die naar onze servers worden geüpload en deze kunnen alleen worden bekeken door ons beheerteam. Deze documenten worden nooit aan studenten getoond.

Hoe voeg ik een artikel toe?

Artikelen schrijven helpt u om uw profiel te verbeteren! Om een idee te krijgen van waar u over moet schrijven, kunt u naar onze bronnenpagina gaan. Denk er alsjeblieft aan dat dit uw eigen werk moet zijn en niet gekopieerd van een andere website, tekstboek of ergens anders. Om uw artikel toe te voegen, klikt u op `ledengedeelte` en `artikelen`. U kunt geen bestanden of afbeeldingen uploaden, dus kopieer en plak uw werk.

Hoe bewerk ik mijn onderwerpen en tarieven?

Om uw vakken en tarieven te bewerken, gaat u naar uw ledengedeelte en klikt op `mijn vakken`. U ziet een pen-en-papier pictogram dat u naar een pagina leidt waar vakken en tarieven kunnen worden aangepast.

Hoe kan ik mijn account tijdelijk deactiveren?

Als u niet meer beschikbaar voor studenten, kunt u uw account tijdelijk deactiveren. Hiermee voorkomt u dat studenten u berichten sturen, en wordt er een melding in uw profiel weergegeven, waarin staat dat u niet beschikbaar bent. Om uw account tijdelijk te deactiveren, gaat u naar de leden-startpagina en klikt u op `privacy`. Hier kunt u uw `profielstatus` wijzigen van actief naar inactief. Als u uw account opnieuw wilt activeren, volgt u dezelfde procedure.

Neem geen contact met ons op om namens u met een gebruiker te communiceren. Om contact op te nemen met een gebruiker moet u dit doen via hun profielpagina.

Neem contact op met Onderwijzen
Uw Naam
Uw E-mail
Bericht
Bericht Versturen

   Telefoon  (weekdagen 09:00 - 17:00)

0203 151 0012 - Algemene Vragen

  Ons Postadres


   E-mail

Algemene Vragen:  (voor Leden van Onderwijzen, gebruik alstublieft het formulier hierboven zodat we uw gegevens sneller kunnen verifiėren)
Pers / Reclame:

  BTW Registratienummer

130 5954 26

  Social

facebook
twitter

© 2005-2019 Onderwijzen - All Rights Reserved

Privacy | Auteursrecht | Servicevoorwaarden
geladen in 0.016 seconden
twitter    facebook